Zarenne Fas TherMidas VET Finlandia-Ajon voittaja

4.9.2020 Helsinki, Vermo. TherMidas VET Finlandia-Ajon voittaja Zarenne Fas, ohjastaja Santtu Raitala ja onnittelijoita.

TherMidas VET Finlandia-Ajo 2020: Voittaja ZARENNE FAS – Italia

Suomen ravivuoden huipentumassa, TherMidas VET Finlandia-Ajossa nähtiin loppusuoralla jännittävä kaksintaistelu, jossa Double Exposure ja Zarenne Fas taistelivat rinta rinnan kilpailun voitosta. Lopulta taiston voitti Santtu Raitalan ajamana italiaisori Zarenne Fas kovalla tuloksella 9,9a/1620m ja lunasti kilpailun ykköspalkinnon 75 000 euroa. Paras suomalaishevonen oli kolmanneksi sijoittunut Le Gros Bill, jota ajoi Antti Teivainen.

TherMidas VET Finlandia-Ajon tallenteen voi katsoa täällä.

TherMidas VET Finlandia-Ajon tulokset.

ZARENNE FAS

Ori, synt. 28.4.2015  Varenne – Miss Muscle Fas, Muscles Yankee

Startit: 40 (9-7-5) Ennätys: 09,8aly Voittosumma: 459 689 €

Kasvattaja: Sa. FRA FAS SRL

Omistaja: Francesco Gragnaniello

Valmentaja: Jerry Riordan

Hoitaja: Heli Tarrimaa

Ohjastaja: SANTTU RAITALA

Italiassa syntynyt Zarenne Fas on ehtinyt voittaa isoja lähtöjä Italiassa, Norjassa ja Saksassa. Sen Yhdysvalloista lähtöisin oleva valmentaja Jerry Riordan vaikuttaa Etelä-Ruotsin Halmstadissa, mutta Zarenne Fasin kanssa isoimmat onnistumiset ovat tulleet nimenomaan ulkomailta. Finlandia-Ajo tuo viisivuotiaan oriin ensimmäistä kertaa Suomeen.

Zarenne Fas voitti syntymämaassaan jo kaksivuotiaana Gran Criteriumin ja jatkoi kolmivuotiaana valloittamalla kenties Italian kansainvälisesti tunnetuimman ikäluokkalähdön Gran Premio Orsi Mangellin. Vaatimattomamman nelivuotiskauden alun jälkeen se siirtyi Jerry Riordanin valmennukseen, mistä käsin se kävi lokakuussa voittamassa Hampurissa arvostetun nelivuotislähdön Grosser Preis von Deutchlandin.

Tältä kesältä Zarenne Fasilla on yksi voitto, joka tuli Oslo GP -päivän kakkoslähdöstä Europamatchista ylivoimaisesti ja ennätystuloksella 09,8. Ulf Thoresenin muistoajossa se oli vahva kakkonen Ble Du Gersin jälkeen, mutta viimeksi Jubileumspokalenissa raju matkavauhti vei ymmärrettävästi voimat.

Hevosen omistaja-kasvattaja Francesco Gragnaniello on asianajaja Napolista, ja vapaa-ajallaan pitkän linjan raviaktiivi. Zarenne Fasin hoitaja Heli Tarrimaa oli myös Riordanin tallin edellisen Finlandia-hevosen Twister Bi:n hoitaja. Twister Bi oli 2017 Finlandia-Ajossa kolmas. Tarrimaa hoiti myös vuoden 2018 Elitloppet-voittajaa Ringostarr Trebiä.

Lähde: TherMidas VET Finlandia-Ajo 2020 hevosesittelyt.