TAPAUSESIMERKKI

SI-ongelma ja liian kapea satula

Alkutilanne

Hevonen on ammattilaisen ratsastama kouluhevonen, joka kilpailee aktiivisesti. Hevonen oli haluton, laukan nostossa oli haasteita ja ratsu poikitteli. Hevosen takajalkoja oli hoidettu, mutta tilanne pysyi ennallaan.

Löydökset

Konfliktikäytöksen purku alkoi satulan sopivuuden tarkastamisesta, missä käytettiin apuna lämpökuvantamista. Lämpökuvien ja visuaalisen havainnomisen yhteenvetona todettiin, että käytössä ollut satula oli liian kapea ja se takapainoinen, mikä ilmeisesti aiheutti osaltaan sen, että kisakauden lopulla todettiin ratsulla SI-ongelma. Lämpökuvien perusteella omistaja pyysi eläinlääkäriltä, että hevosen SI-nivel ultrataan.

Pakaran oikealle puolelle (B, D, F, H) sijoittuvia puolieroja. 2.0 asteen ja sitä suurempia puolieroja voidaan pitää diagnostisesti merkitsevinä.

Kyseinen vamma on usein krooninen, helposti uusiutuva ja vaikeasti hoidettava. Vammaa esiintyy usein urheiluhevosilla, joiden nopea paraneminen takaisin käyttökuntoon on tärkeää omistajalle. Vamman varhainen diagnosointi on tärkeää, näin hoidoilla saadaan parempia tuloksia aikaan.

Kyseisessä asiakastapauksessa lämpökuvantaminen teki näkymättömän näkyväksi ja mahdollisti hyvissä ajoin aloitetun hoidon. SI-ongelma hoidettiin asianmukaisesti ja hevonen voitti alueensa nuorten hevosten aluemestaruuden.

Kannettava ratkaisumme

Thermidas IRT-384 Pro

Pieni ja tehokas.
Helppo ja monipuolinen.

Kehitimme kokonaan uuden ratkaisun eläinten lämpökuvantamiseen, koska
suurikokoiset laitteistot eivät tarjoa vaihtelevissa olosuhteissa tarvittavaa joustavuutta. Thermidas IRT-384 Tablet on hämmästyttävän pieni, mutta monipuolinen järjestelmä. Se kulkee mukanasi kaikkialle, missä sitä tarvitsetkin, ja kuvat tallentuvat pilvipalveluun jatkokäyttöä varten.

Kysy lisätietoja: