Hevosten lämpökuvantaminen

Terveen eläimen lämpökuva on normaalisti symmetrinen, eikä puolieroja ole löydettävissä. Lämpökuvan analysoinnissa pyritään löytämään diagnostiset kriteerit täyttäviä puolieroja, jotka mahdollistavat ongelma-alueiden nopean ja luotettavan paikantamisen.

Tunnista ja tutki

Lämpökuvantaminen on kajoamaton ja kivuton tapa hevosen terveydentilan tutkimiseen. Menetelmää käytetään muun muassa tunnistamaan ongelmia, joita on vaikea havaita paljaalla silmällä, kuten kipu- ja tulehdustiloja.

Esimerkkitapauksia

Thermal image of horse's head showing warmer areas around the mouth

Hammaspaise

Poni lopettanut äkillisesti syömisen, omistajalla ei tietoa vastahankitun eläimen taustoista eikä siten osannut arvioida syömättömyyden syytä.​

Kolme eläinlääkäriä oli yrittänyt tehdä diagnoosin eri menetelmiä käyttäen, mutta syytä syömättömyydelle ei silti löytynyt.

Vamman aikainen havaitseminen

Ravuri ontui epämääräisesti rasituksen jälkeen. Tilanteessa käytettiin lämpökuvantamista ongelma-alueen paikallistamiseksi nopeasti ilman kalliita tutkimuksia.

Kannettava ratkaisumme

Thermidas IRT-384 Pro

Pieni ja tehokas.
Helppo ja monipuolinen.

Kehitimme kokonaan uuden ratkaisun eläinten lämpökuvantamiseen, koska
suurikokoiset laitteistot eivät tarjoa vaihtelevissa olosuhteissa tarvittavaa joustavuutta. Thermidas IRT-384 Tablet on hämmästyttävän pieni, mutta monipuolinen järjestelmä. Se kulkee mukanasi kaikkialle, missä sitä tarvitsetkin, ja kuvat tallentuvat pilvipalveluun jatkokäyttöä varten.