TAPAUSESIMERKKI

Takapolven nivelrikko

Alkutilanne

Elokuussa hevosella löydettiin takapolven nivelrikko, jota hoidettiin injektiolla kahden kuukauden ajan. Lokakuussa maastoratsastuksessa hevonen oli säikähtyessään kaatunut pahasti. Marras-joulukuussa liikkuminen oli muuttunut ontuvaksi ja epäpuhtaaksi. Eläinlääkäri tutki hevosen päällisin puoli ja hoitotoimet kohdistettiin takapolveen.

Löydökset

Takapolven hoitoon ei saatu selkeää hoitovastetta ja omistaja oli jo valmis lähettämään hevosen vihreämmille laitumille. Omistaja otti hevosalan ammattilaiseen Mari-Tiina Jääskeläiseen yhteyttä ja hevosesta otettiin lämpökuvat. Lämpökuvien perusteella kipujen juurisyy löytyi tulehtuneesta SI-nivelestä.  Hevonen on saatu kuntoon täsmähoidolla ja kiputilat on saatu taklattua.

Selkä takaapäin. Lämpökuvantamislöydöksenä lanneselän alueelle (B,D) sijoittuvia puolieroja.

Kyseinen vamma on usein krooninen, helposti uusiutuva ja vaikeasti hoidettava. Vammaa esiintyy usein urheiluhevosilla, joiden nopea paraneminen takaisin käyttökuntoon on tärkeää omistajalle. Vamman varhainen diagnosointi on tärkeää, näin hoidoilla saadaan parempia tuloksia aikaan.

Kyseisessä asiakastapauksessa lämpökuvantaminen teki näkymättömän näkyväksi ja mahdollisti hyvissä ajoin aloitetun hoidon. SI-ongelma hoidettiin asianmukaisesti ja hevonen voitti alueensa nuorten hevosten aluemestaruuden.

Selkä edestäpäin. Lämpökuvantamislöydöksenä lanneselän (B) sekä rintarangan (D) alueille sijoittuvia lämpötilaeroja.

Kannettava ratkaisumme

Thermidas IRT-384 Pro

Pieni ja tehokas.
Helppo ja monipuolinen.

Kehitimme kokonaan uuden ratkaisun eläinten lämpökuvantamiseen, koska
suurikokoiset laitteistot eivät tarjoa vaihtelevissa olosuhteissa tarvittavaa joustavuutta. Thermidas IRT-384 Tablet on hämmästyttävän pieni, mutta monipuolinen järjestelmä. Se kulkee mukanasi kaikkialle, missä sitä tarvitsetkin, ja kuvat tallentuvat pilvipalveluun jatkokäyttöä varten.

Kysy lisätietoja: