Esimerkkitapaus

Takapolven nivelrikko

Alkutilanne

Elokuussa hevosella löydettiin takapolven nivelrikko, jota hoidettiin injektiolla kahden kuukauden ajan. Lokakuussa maastoratsastuksessa hevonen oli säikähtyessään kaatunut pahasti. Marras-joulukuussa liikkuminen oli muuttunut ontuvaksi ja epäpuhtaaksi. Eläinlääkäri tutki hevosen päällisin puoli ja hoitotoimet kohdistettiin takapolveen.

Löydökset

Takapolven hoitoon ei saatu selkeää hoitovastetta ja omistaja oli jo valmis lähettämään hevosen vihreämmille laitumille. Omistaja otti hevosalan ammattilaiseen Mari-Tiina Jääskeläiseen yhteyttä ja hevosesta otettiin lämpökuvat. Lämpökuvien perusteella kipujen juurisyy löytyi tulehtuneesta SI-nivelestä.  Hevonen on saatu kuntoon täsmähoidolla ja kiputilat on saatu taklattua.

Selkä takaapäin. Lämpökuvantamislöydöksenä lanneselän alueelle (B,D) sijoittuvia puolieroja.

Kyseinen vamma on usein krooninen, helposti uusiutuva ja vaikeasti hoidettava. Vammaa esiintyy usein urheiluhevosilla, joiden nopea paraneminen takaisin käyttökuntoon on tärkeää omistajalle. Vamman varhainen diagnosointi on tärkeää, näin hoidoilla saadaan parempia tuloksia aikaan.

Kyseisessä asiakastapauksessa lämpökuvantaminen teki näkymättömän näkyväksi ja mahdollisti hyvissä ajoin aloitetun hoidon. SI-ongelma hoidettiin asianmukaisesti ja hevonen voitti alueensa nuorten hevosten aluemestaruuden.

Selkä edestäpäin. Lämpökuvantamislöydöksenä lanneselän (B) sekä rintarangan (D) alueille sijoittuvia lämpötilaeroja.

IRT-384 Tablet

Tutustu uuteen, kannettavaan ratkaisuumme. Pienikokoinen ja helppokäyttöinen IRT-384 Tablet kulkee kätevästi mukanasi ja mahdollistaa lämpökuvien ottamisen sekä analysoinnin kätevästi yhdellä laitteella.

Lue lisää ja hanki omasi

Kysy lisätietoja