TAPAUSESIMERKKI

SI-nivelen toimintahäiriö

Si-nivelen toimintahäiriön täsmällisen diagnoosin määrittäminen on vaikeaa, johtuen usein lievistä kroonisista oireista ja nivelen haastavasta sijainnista. SI-nivel on vaikeasti saavutettavissa, koska se sijaitsee syvällä lantiossa ja sitä ympäröivät luut ja lihakset estävät sen palpaation. Yleisesti ottaen alueen lihaksiston symmetrian tarkasteluun lämpökuvantaminen on hyvä apuväline.

Lämpökuvantamisen etuna on sen helppokäyttöisyys, edullisuus ja kivuttomuus eläimelle. Lämpökuvat ovat myös heti kuvantamisen jälkeen tulkittavissa ja niistä voidaan välittömästi havaita lämpötilojen puolierot, mitkä ylittäessään yli kaksi astetta, voivat indikoita terveysongelmia.

Alkutilanne

Ravuri alkoi ryöstää ja muuttui itselleen sekä ohjastajalle vaaralliseksi. Hevosta käytettiin hevosklinikalla, missä keskityttiin lähinnä jalkojen hoitoon. Hoitovaste oli heikko ja koska hevosen tilanne näytti vakavalle, yhtenä vaihtoehtona arvioitiin myös hevosen lopettamista. Omistaja otti yhteyttä hevosalan ammattilaiseen Mari-Tiina Jääskeläiseen, joka hyödyntää asiakastyössä aktiivisesti lämpökuvantamista.

Löydökset ja hoito

Ravurista otettiin lämpökuvat, joista havaittiin lämpötilamuutos SI-nivelen seudulla. Hevosklinikalla diagnoosiksi varmistui SI-nivelen alueen ongelma ja revähtänyt ligamentti. SI-niveltä hoidettiin kortisonilla. Shock wave -hoidolla aktivoitiin kudoksen aineenvaihduntaa, pitkittyneen tulehdusreaktion paranemisprosessin uudelleenkäynnistymistä ja arpikudoksen joustavuuden lisäätymistä. Ravuri kuntoutui ja suoriutui kilpakaudesta odotusten mukaisesti.

Selkä edestäpäin: Lämpökuvantamislöydöksenä ristin ja lantion (B, D, F) sekä rintarangan (H, J) alueelle sijoittuvia puolieroja.

Selkä takaapäin: Lämpökuvantamislöydöksenä rintarangassa (B) sekä ristin alueella oikealla puolella (D) ja lantion alueella (F, H, J) sijoittuvia lämpötila- ja puolieroja.

Kannettava ratkaisumme

Thermidas IRT-384 Pro

Pieni ja tehokas.
Helppo ja monipuolinen.

Kehitimme kokonaan uuden ratkaisun eläinten lämpökuvantamiseen, koska
suurikokoiset laitteistot eivät tarjoa vaihtelevissa olosuhteissa tarvittavaa joustavuutta. Thermidas IRT-384 Tablet on hämmästyttävän pieni, mutta monipuolinen järjestelmä. Se kulkee mukanasi kaikkialle, missä sitä tarvitsetkin, ja kuvat tallentuvat pilvipalveluun jatkokäyttöä varten.

Kysy lisätietoja: