TAPAUSESIMERKKI

Tapausselostus – Takajalan nivelside

Lähtötilanne

Nelivuotiaan ravurin oikean takajalan nivelside oli vaurioitunut. Lämpökuvantamista käytettiin hoidon vaikutuksen ja paranemisen seurantaan.

Ensimmäiset lämpökuvat otettiin muutama päivä loukkaantumisen jälkeen ennen ensimmäistä PRP-hoitokertaa.

Kuntoutuksen aloitus

Takajalat kuvattiin uudestaan 1,5 kk loukkaantumisen jälkeen. Kuntoutusmuotona oltiin käytetty vesiterapiaa.

Oikea takajalka näkyy selvästi vasenta kylmempänä, koska hevonen on välttänyt painon varaamista loukkaantuneen jalan päälle.

Harjoittelun vaikutukset

20 minuutin harjoittelun jälkeen loukkaantuneen jalan verenkierto on parantunut ja takajalkojen lämpötilaerot ovat lähempänä normaalia.

Pitkän aikavälin seuranta

Takajalat kuvattiin vielä 8,5 kuukautta loukkaantumisen ja aktiivisen kuntoutuksen jälkeen.

Oikea takajalka on edelleen hieman vasenta viileämpi. Vamma ei ole täydellisesti parantunut, mutta hevosen aktiivisuus on noussut asteittan ja kehitystä seurataan edelleen tarkasti.

Muutokset lämpökuvissa koko kuntoutuskauden ajalta osoittavat valittujen kuntoutusmenetelmien vievän tilannetta oikeaan suuntaan. Samalla ne tukevat päätöstä kuntoutuksen jatkamiseksi ja pahempien vammojen välttämiseksi.

Kannettava ratkaisumme

Thermidas IRT-384 Pro

Pieni ja tehokas.
Helppo ja monipuolinen.

Kehitimme kokonaan uuden ratkaisun eläinten lämpökuvantamiseen, koska
suurikokoiset laitteistot eivät tarjoa vaihtelevissa olosuhteissa tarvittavaa joustavuutta. Thermidas IRT-384 Tablet on hämmästyttävän pieni, mutta monipuolinen järjestelmä. Se kulkee mukanasi kaikkialle, missä sitä tarvitsetkin, ja kuvat tallentuvat pilvipalveluun jatkokäyttöä varten.

Kysy lisätietoja: